Godina milosrđa

20 tra

Jesmo li zaboravili na Godinu Milosrđa?

U jubilarnoj smo godini Milosrđa. Dobro je podsjetiti što znači ova godina. Radost oproštenja ili milosrđa ne može se ni s čim usporediti. To je novi početak nakon oslobođenja tereta prošlosti. Najbolji primjer je rasipni sin: napustio je oca vođen ohološću i dospio u blato. Njegov povratak je dramatičan ali zagrljaj očev je prebrisao svu prošlost i dao šansu za novi početak. 

Podsjetimo da je Godina milosrđa počela 8. prosinca 2015. i traje do 20. studenog 2016. U njoj se nudi jubilarni oprost.

Kako se dobije jubilarni oprost?

Potrebno je:

  • ući na vrata milosrđa (to su sve katedrale i crkve koje je mjesni ordinarij odobrio, među njima na pr. župna crkva u Slunju).
  • zatim treba učiniti neko djelo milosrđa (posjetiti bolesnika, utamničenika, usamljene starije osobe, dati novčanu pomoć karitativnim ili socijalnim ustanovama).
  • zatim isti dan ili narednih dana: ispovijediti se i pričestiti na misi; moliti po nakani sv. Oca (Oče naš, Zdravo Marija)
  • Oprost se može dobiti za sebe osobno ili za nekog pokojnog ali ne za drugu osobu koja je živa.   

Slunjska župna crkva Presv. Trojstva službeno je otvorila vrata milosrđa na blagdan Sv Stjepana: učinio je to biskup Bogović posebnim obredom. Vjernici slunjskog kraja mogu dobiti jubilarni oprost u župnoj crkvi u Slunju uz gore spomenute uvjete. Prilika za ispovijed u župnoj crkvi u Slunju ovaj tjedan pola sata prije mise u 8 sati. Posebna prilika nudi se u svibnju: svaki dan ispovijed pola sata prije mise u 18 sati. Zatim je posebna prilika svaki prvi petak u mjesecu: sat vremena prije 18 sati kad počinje misa.

200416b

Rakovica jutros

200416d

Slunj je danas suncem obasjan

200416c

Šetnja

200416e

Jorgovan pjeva slavu Bogu

Jedna mala vijest: Tisuću mladih iz Indije sudjelovat će na Svjetskom danu mladih u Poljskoj gdje se očekuje 2 milijuna mladih iz čitavog svijeta. Poljska vlada snosit će troškove puta mladih iz Indije.