Zavalje: 7. obljetnica smrti vlč. Mile Ivančića

8 velj

Danas se vjernici župe Zavalje sjećaju mučeničke smrti vlč. Mile Ivančića. Bilo je to pred sedam godina.. Grubo je ubijen u župnom stanu a motiv je novac. Smrt ovog dragog svećenika, koji je došao u razorenu rodnu župu da obnovi crkvu i ohrabri narod, odjeknula je u čitavoj Hrvatskoj. Sjećamo ga se kao dobrog pastira koji je prije dolaska u Zavalje vodio župe Jezerane i Stajnicu.

Danas u 10.30 oko groba vlč. Mile Ivančića okupili su se vjernici i subraća svećenici. U obiteljskoj grobnici na mjesnom groblju leže posmrtni ostaci vlč. Mile. Molitvu je predvodio mons. Mile Čančar, korenički župnik. Lijepi sunčani dan pridružio se ovom sjećanju i molitvi. Nakon molitve nad grobom okupili su se u župnoj crkvi brojni vjernici župe Zavalje i poneki iz susjedne župe Bihać. Na oltaru je osmorica svećenika koji se s tugom i vjerom u uskrsnuće sjećaju svog subrata. Misu je predvodio mons. MIle Čančar. Ovo je najljepše i najviše što možemo učiniti za pokojnog Milu. Narod je molio i pjevao. Mnogi su vjernici pristupili pričesti i zahvalili velečasnom za žrtve koje je podnio u obnovi razorene župe.

Župnik vlč. Dino Rupčić predstavio je narodu svih sedam svećenika na oltaru i pozvao narod na sutrašnje slavlje Gospe Lurdske u Skočaju. Narod se u tišini razišao kućama…