14. europsko svećeničko nogometno prvenstvo! – Ranjen migrant

19 velj

Vatikanski diplomati morat će odraditi koju godinu u misijama, među siromašnima na periferiji. Time papa mijenja praksu pripreme budućih diplomata Svete Stolice. To će biti od duhovne koristi i vjernicima i samim budućim diplomatima.

Svećeničko nogometno prvenstvo u Pragu – Prag je od 17. do 21. veljače domaćin 14. europskog prvenstva za svećenike na kojemu nastupa 17 reprezentacija s oko 200 sudionika. Tijekom natjecateljskog dana 18. veljače koji je započeo slavljenjem sv. mise, odigrane su sve utakmice po skupina te susreti četvrtfinala. Najbolje rezultate ostvarili su selekcije: Bosne i Hercegovine, Portugala, Poljske i Slovačke koje će susrete polufinala i finala igrati u četvrtak, 20. veljače.

Migranti ne miruju – Poznato je da migranti koriste i vojni poligon kod Slunja za prijelaz prema zapadnoj Europi. Veliki kompleks poligona krije opasnosti. Tako mediji javljaju da je migrant iz Maroka u dobi od 27 godina teško ozlijeđen na ovom vojnom poligonu. Ušao je u Hrvatsku ilegalno iz BiH. Po bespućima poligona povrijedio je nogu. Hrvatska mu je vojska pomogla: prevezen je u karlovačku bolnicu i život mu je spašen.