U krizama otkrivano nove mogućnosti – Preminula Blaženka Štefanac i Anka Matić

6 ožu

U kriznim situacijama otkrivamo neke vrijednosti koje su bile potisnute. Čak smo i u ratu – kad smo doživjeli gubitak kuća, materijalnih dobara i dragih osoba – otkrili ljepotu solidarnosti, povjerenja. Stavljali smo svoj život u ruke drugoga i otkrili ljepotu povjerenja.

Isto tako kriza koju je prouzročio coronavirus otkriva i neke zaboravljene vrijednosti. U Italiji su izolirane zone, čitavi gradovi i naselja odsječeni su od svijeta. Čitave su obitelji same, zajedno dijele duge sate. Otkrivaju ljepotu biti zajedno.  Sve je usporeno, nema jurnjave. Roditelji imaju vremena za djecu. Ono što je djedove i bake inače činilo velikima u očima unučadi upravo je činjenica da su imali vremena za unučad. Sada i roditelji imaju vremena za svoju djecu. Mogu satima i satima razgovarati a da ne gledaju na sat, da ne kažu djeci: “Ne gnjavi me svojim problemima, moram na posao, nemam vremena!”  Djeca otkrivaju u roditeljima ono što do sada nisu vidjeli. Jednostavno, kad nam se neka šansa izgubi, otkrivamo druge.

U ovakvim prilikama ne može nas zaštititi ni egoizam ni cinizam nego se okrećemo jedni drugima te otkrivamo vrijednost solidarnosti i bratstva. .

Duga jutros iznad Slunja

Križni put večeras u slunjskoj crkvi u 17  sati

                        

Preminula je u 84. godini života BLAŽENKA ŠTEFANAC r. Barić iz Cvitovića 35. Pogreb u subotu 07.03.2020. u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njom žale sin Mile, snaha Nevenka, unučad, praunučad i rodbina

Preminula je u 87. godini života ANKA MATIĆ iz Grabarske 131a, Cetingrad. Pogreb u ponedjeljak 09.03.2020. u 15 sati na groblju u Cetingradu. Za njom žali sin Milan, unuka Kristina, sin Nikola, snaha Vesna, unuci Nikolina i Valentino, brat Milan, sestre Mare i Milka te rodbina