Egipatski katolici mole – Sajam u Slunju – Prvo ovogodišnje davanje krvi

12 ožu

U petak 13. ožujka egipatske katoličke zajednice molit će za žrtve epidemije koronavirusa. Molit će za ozdravljenje oboljelih, za milosrđe Božje prema onima koji umiru i utjehu onima koji gube svoje drage. Savjet katoličkih patrijaraha i biskupa ističe da korona virus predstavlja globalnu prijetnju za čitavo čovječanstvo. Prema službenim podacima u Egiptu je registrirano oko 60 oboljelih. Ova mnogoljudna zemlja živi u strahu od zaraze većih razmjera.

Tri “prvozaražene” osobe korona virusom, prema svemu sudeći, su izliječene jer su njihovi testovi negativni, otkrio je jutros u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HTV-u ministar zdravstva Vili Beroš.

Jutros je divan sunčani dan u slunjskom kraju. Slavljena je jutarnja misa u slunjskoj crkvi na kojoj je bilo desetak osoba. Održava se sajam na otvorenom kao svakog četvrtka. U jutarnjim satima mli broj ljudi ali se odmakom dana na sajmu okupilo podosta ljudi. Svi žive s nekim čudnim osjećajem nelagode ali ipak treba živjeti normalno uz preporuke koje svaki dan čujemo. 

Med dobro dođe u svako doba…

Kava na terasi

Proljeće ide svojim tempom…

Prvo davanje krvi u Slunju – Dana 10.03.2020.godine održana je prva ovogodišnja akcija Dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slunj. Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvala su se 36 darivatelja, od kojih je 30 uspješno darovalo krv, 27 muški i 3 žene. Svima veliko hvala na humanom činu!  Mirjana Puškarić

Dana 09.,10. i 11 ožujka povodom dana zdravlja (07.04) i dana planeta zemlje (22.04) a u sklopu prevencije corona virusa održana su predavanja za 41 mališana prvih razreda Osnovnih škola Slunj, Cetingrad i Rakovica „Kako prati ruke“. Cilj je ove aktivnosti upozoriti naše najmlađe i njihove obitelji, važnosti održavanja higijene ruku koja je sastavni dio prevencije Corona virusa. Mirjana Puškarić,