U Italiji u 24 sata 793 umrlih

21 ožu

U Italiji još jedan crni dan: u 24 sata 5.000 novozaraženih i 793 umrlih. Oko tisuću ozdravljenih. Strašni podaci! Jedini i pouzdani lijek protiv ove zaraze je izbjegavanje kontakta s drugima. Neki misle i glasno kažu: “Ja se ne bojim! ” Ali, ne znaju da su upravo možda oni nositelji virusa. Pođimo od toga: možda sam zaražen i zato moram izbjegavati kontakt s drugima. Ili, on jest moj prijatelj ali možda on nosi virus kojim će me zaraziti. Nije to kukavičluk nego racionalnost, razboritost i  nužna potreba. Živimo na fizičkoj distanci od poznatih i nepoznatih.  To mora postati način života. Posljedice će biti užasne ako se budemo ponašali neodgovorno.

S krunicom protiv koronavirusa – U Italiji je molitva krunice protiv koronavirusa preko TV2000 postigla rekordan broj gledatelja. Prijenos je bio u četvrtak navečer (nakon serije “Don Mateo”) u 21 sat. Prema riječima  voditelja Paola Rodanri sudjelovalo je 4 milijuna gledatelja (12,8%).

Koronavirus u Egiptu – Egipatski mediji javljaju da je ministarstvo odlučilo od subote zabraniti molitve i slavlja u svim crkvama i džamijama najmanje dva mjeseca. Opasnost koronevirusa nadvio se i nad Egipat. .