Zima sa zakašnjenjem – Zabrana kretanja – Slunjski vatrogasci u Zagrebu

24 ožu

Jutros nas je iznenadio snijeg. Radovali bismo se njegovu dolasku pa i sa zakašnjenjem ali nas muči opasnost koronevirusa, ograničenja kretanja, potres u Zagrebu koji je stvorio beskućnike, zaraženi i umirući u svijetu. Niti ovaj put ne smijemo stvarati paniku jer panika nam oduzima energiju. Snijeg pomalo pada u slunjskom kraju uz hladan sjeverni vjetar koji pojačava osjećaj hladnoće. Možda će ovo pridonijeti da ostanemo u svojim kućama.

Podsjetimo na najnovije stanje u Hrvatskoj (prema službenim stranicama: KORONAVIRUS.HR): Trenutno je potvrđeno ukupno 315 osoba zaraženih koronavirusom, a pet osoba je ozdravilo. Dosad je obavljeno ukupno 2757 testiranja, a 33 su u tijeku. Dosad je pozitivno testirano 15 liječnika specijalista iz bolnica, 1 liječnik obiteljske medicine, 4 specijalizanta i tri medicinske sestre.

Jutros u Slunju u 7.30 sati

Strože mjere kretanja – Od noćas su na snazi strože mjere ograničavanja  kretanja stanovništva Hrvatske. Na snagu je stupila zabrana napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravka. Zabrana se ne odnosi jedino na promet i kretanje nužno za opskrbu gradova i mjesta u kojima je povećan rizik od širenja zaraze, na zaposlene u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom. Nadalje se zabrana ne odnosi na izvješćivanje javnosti, potom na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb…Budimo disciplinirani i ostanimo u toplim domovima.

Slunjski vatrogasci pomažu u Zagrebu – Odmah nakon potresa u Zagrebu slunjski su se vatrogasci pridružili pružanju pomoći stradalima. Otišli su sa svojim specijalnim vozilom s ljestvama. Ekipa se smjenjuje tako da do danas u Zagrebu pomažu u raščišćavanju ruševina, osiguravanju fasada s kojih prijeti otpadanje žbuke i niz drugih hitnih radova…

Ovaj cvijet čuva nova proljeća u korijenu