Popuštanje mjera… Č. sestra u 102. godini pobijedila koronavirus

24 tra

Vlada RH prihvatila je jučer 23. travnja niz mjera za pokretanje gospodarskih a onda i drugih aktivnosti. Popuštanje strogih mjera koje su donesene u svrhu suzbijanja koronavirusa  počinju se ublažavati. Proces ublažavanja provodit će se u tri faze: 27. travnja te 4. i 11 svibnja. Tako se od ponedjeljka uvode javne gradske linije, brzolinijske veze s otocima, omogućuje se rad muzeja, knjižnica, treninzi športaša prve i druge kategorije i niz drugih mjera.

Nas zanima mogućnost dolaska vjernika u crkve. To će biti omogućeno od 2. svibnja. U međuvremenu će Hrvatski zavod za javno zdravstvo sa Stožerom civilne zaštite RH izraditi preporuke i upute za održavanje vjerskih okupljanja. Počet ćemo, dakle, od subote 2. svibnja s okupljanjima po našim crkvama uz neke mjere opreza.

Časna sestra u 102. godini prebolila corona-virus – Kako javlja agencija Kathpress španjolska časna sestra Maria Trinidad Prado pobjedila je oboljenje od koronavirusa. Nakon tromjesečnog tretmana u srijedu je otpuštena iz sveučilišne klinike u sjeverozapadnoj Španjolskoj u mjestu Lugo. Liječnici i medicinsko osoblje zapljeskali su kod je sestra napuštala bolnicu. Sestra je mišljenja da ne zaslužuje toliku pažnju.

U našem su kraju jabuke rascvale

Molitva za učitelje – U kapeli sv. Marte papa Franjo sjetio se učitelja: ” Molimo danas za učitelje  koji moraju toliko raditi da bi prenosili znanje preko interneta i drugih medija, a molimo i za studente  koji moraju polagati ispite  na način na koji nisu priviknuti. Podržimo ih molitvom!”