Početak normalizacije života… Preminuo Mile Rupčić

27 tra

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je 27. travnja na Hrvatskom katoličkom radiju i dao viđenje popuštanja mjera zaštite od pandemije koronavirusa. Govorio je o preporukama u organiziranju vjerskih slavlja te je rekao: .

“Radi se na uputama za organiziranje vjerskih okupljanja i tiču se svih vjerskih zajednica.(…) Razmak između vjernika i vjernika, vjernika i svećenika to znači izbjegavanje situacija koje su riskantne u smislu prenošenja virusa. To će se sve preporučiti. (…) Nećemo s tim preporukama izaći prije nego kontaktiramo predstavnike Crkve. HBK i druge vjerske zajednice će, svaka za sebe, donijeti odluku na temelju naših preporuka.” Očekujemo ovih dana upute naših biskupa kako slaviti misna slavlja i koje mjere poduzeti.

Inače je Stožer civilne zaštite RH donio četiri odluke koje se primjenjuju od danas: 1. Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine
2. Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i sportskih i kulturnih događanja
3. Odluka o odvijanju javnog prometa 
4. Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice
 Počela je normalizacija života u Hrvatskoj. Ona je u rukama ne toliko kriznog štaba koliko građana. Trebat će još opreza u kontaktima s drugima, izbjegavanja nepotrebnih okupljanja. Treba i dalje polaziti od pretpostavke da svatko od nas može biti prijenosnik virusa i uzrok oboljenja drugih osoba (prema agenciji Kathpress).

Da to nije igra-šala navedimo primjer Španjolske. Ova zemlja do sada ima 22.900 umrlih od korone i 224.000 oboljelih. Nakon SAD-a Španjolska je najpogođenija zemlja na svijetu. Španjolsko selo Pinor, poznato po proizvodnji mrtvačkih ljesova, doživjelo je pravi bum u proizvodnji ljesova. U jednom tjednu isporuče 3.500 mrtvačkih sanduka!

Danas u Slunju lijepi sunčani dan izmamio je ljude iz kuća ali s dozom opreza

Danas u 13 sati na groblju u Nikšiću /Slunj/ kršćanski je pokopana Nevenka Rendulić koja je preminula u 63. godini života okrijepljena svetim sakramentima. Sa suprugom Tomom podigla je troje djece. Bila je dobra majka i supruga. Za njom tuguje osima troje djece i šestero unučadi.

                     

Preminuo je u 68. godini života MILE RUPĆIĆ Mišo iz Rak. Selišta 220. Pokopan je na rakovačkom groblju. Za njim žale žena Marica, brat Damjan s obitelji, sestra Ivanka s obitelji te rodbina