Slunj: misa s narodom u 18 sati – Preminuo Ante Pleš

2 svi

S radošću smo dočekali otvaranje crkava za misna slavlja s narodom. Nekako smo bili slični majci koja ima zaraznu bolest i ne smije zagrliti dijete. To je bolno! Ali kad opasnost zaraze prođe onda ga zagrli i prolije suze. Tako su i vjernicu nemogućnost euharistijskog susreta bolno doživljavali. Večeras smo u slunjskoj crkvi slavili misu s narodom. Ljudi su disciplinirani i svjesni opasnosti koja još vreba. Održavanje razmaka po sebi je razumljiv. Skupilo se 30-ak osoba. Župnik je predvodio misu uz sudjelovanje đakona Domagoja. U moru ponuda, manipulatora i prevaranata, Krist uskrsli ostaje jedini put, istina i život. Kako neki mogu godine i godine posvetiti prevarantima da na kraju uvide kako su ostavljeni u praznini i očaju. Krist ostaje vrata na koja možemo ući u prostor ljubavi. Tada naš krhki život biva drugačiji, postajemo novi ljudi. Obdareni darom ljubavi prenosimo je na našu braću. Kad na kraju života budemo sagledavali svoj život što će nam biti najdragocjenije? Svakako to su trenuci koje smo posvetili Gospodinu, kad smo s braćom slavili i zahvaljivali, kad smo se kajali i doživljavali zagrljaj Kristove ljubavi, kad smo živjeli predokus  vječnosti. 

Večeras na misi u 18 sati

Trenutak pričesti

U nedjelju 3. svibnja mise su u Slunju u 8 i 11 sati te u Blagaju u 14 sati!

Večeras je zalazak sunca u Slunju pružio velebnu igru svjetla i boja

Kucanje na vrta karitasa – Broj osoba koje se obraćaju po prvi put nekom Centru za socijalnu pomoć i Karitasu u Italiji povećao se 114% nakon pojave pandemije. Na prvom su mjestu problemi vezani uz rad i posao. U porastu su poteškoće vezane uz plaćanje stanarina i kupovinu hrane.

                   

Preminuo je u 74. godini života ANTE PLEŠ (G. Šujka 16, Slunj). Mnogima je strojem rezao drva pa je poznat pod nadimkom Pilar. Pogreb na lađevačkom groblju u krugu obitelji i rodbine. Za njim žali sestra Dragica, nećaci i nećakinje, Đurđa s obitelji Panić, rodbina