Ublažavanje mjera – Nagrade katoličkim novinarima

25 svi

Francuska od kraja ovog tjedna dozvoljava službu Božju i vjerske susrete. Kao i druge ustanove mora i crkva pritom poštivati zaštitne mjere, poštivati razmak, obvezu nošnje maski i dezinficiranje ruku. To se kaže u vladinom dekretu od subote. Pritom se preporuča 2. lipanj  kao početak ponovne službe Božje. Francuska Biskupska konferencija pozdravlja ovu odluku vlade.

U Italiji slave mise pretežno na otvorenom i s maskama.

U Hrvatskoj svaki dan donosi neke novosti i popuštanje mjera. U nedjelju slavili smo mise po našim crkvama poštivajući razmak i dezinfekciju ruku. Nakon mise dezinfekcija prostora crkve. Rastoke su bile pune posjetitelja juler. O Plitvicama da ne govorimo. Uprava parka privukla je mnoge sniženim cijenama. Restorani i kafići su otvoreni. Od danas otvaraju se škole. Učitelji i đaci vesele se susretu nakon tolike izolacije i onlone nastave koja je nekima pomalo “šašava”. Ljudi su se na poseban način zaželjeli misa u punim crkvama. Krenulo je nabolje. Najvažniji pokazatelj je stanje sa zarazom koja je beznačajna u uspoedbi s nekim zemljama.

Nagrade medijskim djelatnicima – Društvo katoličkih novinara i ove je godine dodijelilo nagrade pojedincima i medijima. Dobitnik nagrade za životno djelo je don Anton Šuljić – za dugogodišnje kvalitetno novinarsko, publicističko, uredničko i izdavačko djelovanje u širenju Radosne vijesti putem medija. Dobitnica godišnje nagrade je Ines Grbić – za zauzeto i prepoznatljivo novinarsko djelovanje u različitim katoličkim glasilima te promicanje suradnje na području medija.

Posebno priznanje dobiva prof. dr. fra Šimun Šito Ćorić – za dugogodišnji rad u promicanju tema uz hrvatsko iseljeništvo u medijskom prostoru. (Nagradu za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem prima Udruga Studentski katolički centar Palma – za stranicu www.skac.hr. (prema IKA)

 Večeras, kao svaku večer  u svibnju, okupljamo se u crkvi u 17.30 sati: nakon krunice  u 18 sati misa. Pridružimo se! Molitva nas smiruje, odmara i liječi od depresija.