Danas u Slunju – Kod Cazina ubijena dva migranta

29 svi

Nastavlja se promjenljivo vrijeme, malo prohladno za ovo doba godine. Život je sve lepršaviji i ide prema onome kako je bilo prije epidemije. Niži razredi su počeli s redovitom nastavom. Vidimo djecu s torbama što je do sada bilo nemoguće. Hrvatska je u svjetskom vrhu u pametnom suzbijanju koronevirusa.

U Slunju danas

Dvojica migranata ubijena u Šturliću – Kako donosi Dnevni avaz u mjesu Šturlić kod Cazina, jučer 28. svibnja  oko 17 sati došlo je do velikog sukoba migranata. Šturlić je pogranično mjesto na granici Hrvatske i BiH. Prema prvim informacijama stradala su dva migranta. Pojavila se vijest da je podlegao ranama i treći.  Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić potvrdio je da se ipak radi o dva tijela. Više migranata je povrijeđeno, a na terenu su tužitelji, policija i Hitna pomoć. Koliko je ozbiljna migrantska kriza u BiH, a pretežno na području Unsko-sanske županije, gdje je najveći broj migranata bio godinama stacioniran, govori i podatak da su ilegalni migranti tokom 2019. godine počinili čak 205 kaznenih djela. Prema njegovim riječima, neka od kaznenih djela su ubojstva, silovanja, pokušaji ubojstva, tučnjave i teške krađe. Migranti koji najviše čine krivična djela dolaze iz Alžira, Maroka, zatim Pakistana i Afganistana.

Dodajmo da neki mediji i organizacije sumnjiče hrvatsku policiju za grubo postupanje s migrantima ali ova vijest baca drugačije svjetlo na problem migranata. Radi se često puta o ljudima koji nemaju dokumenata, koji nemaju navika za rad, a neki od njih imaju iza sebe kriminalnu prošlost. Unatoč toga migrantima treba pomoći da nađu posao i da se integriraju u društvo.