Dan državnosti – Krunica s papom u 17.30 sati – Misa uočnica Duhova u 18 sati

30 svi

Dan državnosti opet slavimo na današnji datum, 30. svibnja, a ne više 25. lipnja, kao što je to bila praksa od 2001. Spomenuti 25. lipnja više nije praznik nego postaje spomendan. A 30. svibnja 1990. konstituiran je demokratski sabor kojemu je prethodio referendum. U referendumu su se građani Hrvatske ogromnom većinom odlučili za neovisnu Hrvatsku. Tako je ovaj dan potvrda glasa naroda i sabora.

Danas samo prošetali po Slunju. Institucije i poneki pojedinci izvjesili su zstavu. Primjetili smo kolone automobila koji idu prema jugu. Ponekad se napravi zastoj ali uglavnom se promet odvija bez poteškoća. Mnogi su danas posjetili Rastoke i Slunj.

Danas je uz vojne počasti na groblju u Nikšiću pokopan Franjo Neralić rođen 1946. Ispratili su ga mnogi branitelji, rodbina i prijatelji. Nakon pogreba slavljena je misa zadušnica u župnoj crkvi u Slunju

Sa mise za pok. Franju Neralića

Misa za pok. Franju Neralića

Krunica s Papom u 17.30 sati – Na završetku svibnja, Marijinog mjeseca, papa Franjo predmolit će krunicu u 17.30 sati za prestanak pandemije. Bit će povezani video vezom pet Gospinih svetišta: Lourdes, Fatima, Lujan, Milagro, Guadalupe. Naravno da su povezana i ostala svetišta snagom molitve.

Večeras u 18 sati slavimo misu uočnicu Duhova u Slunju a sutra u Slunju rana misa u 8, poldanja u 11 sati a slavlje Duhova u Blagaju u 14 sati. Misu u 11 sati prenosi Radio Slunj!

Dvojica Amerikanaca lansirana u svemir – Drugi pokušaj, nakon odustajanja od lansiranja u srijedu zbog lošeg vremena, večeras je bio uspješan: Nasa i firma Elona Muska sa Cape Canaveral na Floridi lansirala je brod Crew Dragon sa dvojicom astronauta usmjeren međunarodnoj specijalnoj postaji.