Sunčani utorak – Rimski mučenici – Voda još nekima život znači

2 lip

Danas slavimo malo poznate rimske mučenike Marcelina i Petra. Mučeništvo su podnijeli za cara Dioklecijana. Nad njihovim grobovima Konstantin je sagradio baziliku. Svjedočanstvo o njima dao je njihov mučitelj koji se kasnije i sam obratio.

Drugi dan lipnja sunčan. Nakon dovoljno kiša dobro je da malo prigrije sunce. Ovo je prilika da ljudi iziđu na otvoreno. Terase kafića su pune, opet se vraća, s dozom opreza, prijašnji način života.

Voda koja život znači – Danas jedan događaj pobuđuje pažnju: dogovor o izgradnji vodoopskrbnih sustava na dijelu Županije a to su Grad Slunj, Cetingrad, Topusko, Jasenovac  i Generalski Stol. Svečanost potpisivanja ugovora danas u 14 sati u dvorani Pučkog učilišta u Slunju. Uz ministra Ćorića i Tomu Medveda i župana,  očekuje se i premijer Plenković. Ima još domaćinstava koja nemaju pitku vodu, koja nisu spojena na vodovodnu mrežu (kao na pr. Blagaj). To je razumljivo za usamljena domaćinstva negdje u brdima ali naselja koja su uz prometnice i koja imaju šanse za razvoj voda znači život.