Zadnji dan travnja – Plitvički vatrogasci dobili novo vozilo

30 tra

Zadnji dan travnja. Oblačan i prohladan dan u slunjskom kraju. Sutra počinje najljepši mjesec u godini – svibanj. Vjernici se u svibnju okupljaju po crkvama, kapelama, svetištima svaku večer na moljenje krunice. Tako će i u slunjskoj crkvi svaku večer u 17.30 sati vjerni puk moliti krunicu a u 18 sati nastavlja se slavlje mise.

300416b

Jutros u Slunju

Djeca im smetaju – Mala vijest zapela nam je za oči: U Milanu, u via Anfossi 36, suvlasnici stanova podigli su tužbu protiv azila za djecu koja galame i tako im remete mir. Prvostupanjski spor su dobili. Civilizacija kojoj smetaju djeca osuđena je na propast…Naša sela koja su opustjela, u kojima se ne čuje dječja vika, djeluju zastrašujuće.

Plitvički vatrogasci dobili novo vozilo – Kako bi se osigurala što veća učinkovitost i brži dolazak na požarište, uprava NP Plitvička jezera nabavila je novo vatrogasno vozilo za svoje vatrogasce. Ovim vozilom biti će osigurana još veća zaštita, ne samo objekata u vlasništvu NP Plitvička jezera nego i okolnih naselja koja se nalaze na ovom području.

Vozilo je marke TAM tip TGM 13190 4×4 BL  s mogućnošću prebacivanja samo na prednji pogon, snage 213 kW sa šest brzina./Sabit Gaši/

novat (3)

novat (4)

 

novat (7)

Praznik rada nije praznik za sve: mnogi će morati raditi u trgovačkim centrima, bolnicama, vatrogasci i policajci  morat će dežurati…Iako ove godine prvi svibanj pada u nedjelju to ne znači da će svi moći slaviti. Sjetimo se ljudi koji na prvi svibanj (i nedjelju) moraju raditi.