Živimo s koronom – Preminuli Joso Hodak, Ana Golek, Milka Žalac

8 srp

Živimo s korona virusom i ne vidimo tomu kraja. Uzdahnemo za onim bezbrižnim vremenima kad smo se mogli grliti, rukovati, natiskivati u kafićima, zabavama…Pojavu virusa neki su dočekali s ironijom ili podcjenjivanjem, neki su vidjeli u njemu zavjeru, biološki rat s određenim ciljem. U Beogradu su ga političari zvali “smešni virus”, američki predsjednik Trump ga je podcjenio a braziliski ignorirao. Danas je u SAD i Brazilu najviše zaraženih na svijetu, čak je brazilski predsjednik zaražen. U Beogradu se “biju” zbog virusa jer ne žele prihvatiti stroge mjere. Hrvatska je uzela ozbiljan stav prema ovom virusu i uspjela ga držati pod kontrolom zahvaljujući disciplini građana. Međutim, mi smo turistička zemlja. Čim je malo turizam živnuo pojavila su se žarišta. U slunjskom kraju do sada nema niti jednog zaraženog ali zbog kontakata sa zaraženima u prolazu neki moraju u samozolaciju. Pokušavamo živjeti s virusom držeći se uputa koje  nam preporučuje stručni štab. Vlada će u ovakvim uvjetima učiniti što može: građani će joj dati podršku jer su svjesni realnosti, uvjeta u kojima živimo.

Jutros uz Slunjčicu

Danas je divan ljetni dan u slunjskom kraju. Na oglasnoj ploči tri osmrtnice. Ljudi odmah pomisle na najgore ali broj preminulih u našem kraju ostaje u realnim granicama. Obično bude zatišje a onda u jednom danu nekoliko sprovoda.

                    

Preminuo je u 62. godini života JOSO HODAK iz Smoljanca 41. Pogreb u srijedu 08.07.2020. u 16 sati na groblju u Drežniku. Za njim tuguju braća Drago, Braco (Nedjeljko), Ivica (Stipe), Mile, sestre Anka, Ivanka, Marica i ostala rodbina…

Preminula je u 83. godini života ANA GOLEK  iz Grabarske 115. Pogreb u srijedu 08.07.2010.  u 16 sati na groblju u Cetingradu. Za njom žale suprug Nikola,  sin Ivica, kći Jelena, snaha Mare, zet Mića, unučad Predrag, Nikolina, Nikolina, Danijela, Ivan, praunučad (njih sedmero)

Preminula je u 79. godini života MILKA ŽALAC iz G. Gline 114. Pogreb u četvrtak  09.07.2020. u 15 sati na groblju u Cvitoviću. Zanjom žale kćerke Mira i Marica, zet Ante, unui Dario, Dražen i rodbina