Slunj: godišnja skupština udruge branitelja

10 srp

Danas je održana godišnja skupština udruge slunjskih branitelja. Ova udruga veterana Domovinskog rata osnovana je 2006. a prvi predsjednik bio je Mile Jurčević koji je u međuvremenu preminuo. Današnju skupštinu sazvao je predsjednik Tomislav Magdić. U 17.30 sati okupili su se pred spomenikom braniteljima u slunjskom parku. Položili su vijence zajedno s pripadnicima specijalne policije. Kratku molitvu predvodio je župnik Pecić. Odavde su se uputili u župnu crkvu gdje su slavili misu i sjetili se pokojnih branitelja. U 19 sati u župskoj dvorani počela je skupština državnom himnom. Na ulazu dva natpisa: “Nema rukovanja” i “Držite odstojanje od 1,5 metra”. Prisutni su se trebali registrirati.

Predviđeno je desetak točaka za skupštinu. Dali su financijska i ostala izvješća predsjednik i članovi  uprave. Udruga je aktivna; sudjelovali su u danu sjećanja u Vukovaru i nizu drugih komemoracija (do Šajfarova Gaja). Nije bilo puno diskusije pa su točke aklamacijom prihvaćene. Predsjednik Magdić iznio je i financijski i ostale planove za iduću godinu što su članovi prihvatili. Od gostiju obratio se gradonačelnik Jure Katić, u ime karlovačkog župa g. Tomislav Katić. Vrijedne domaćice pripremile su hranu, što drugo nego vojnički grah! Došli su tamburaši i zasvirali. Driuženje je nastavljeno dugo u noć uz oprez zbog  virusa koji vreba kad na njega i ne mislimo.

Opasnost zaraze….

Neumorim skupljač trofejnog oružja (g. Mrkonja)

Prezentirana je povijesna odora pripadnika Slunjske pukovnije: prvi odred momaka u ovim odorama pojavit će se povodom Dana Grada Slunja 6. kolovoza

Logistika je odradila dobar posao