Marija Magdalena – Misa na groblju u 18 sati

22 srp

Danas slavimo blagdan svete Marije Magdalene koja spada među iznimne biblijske svece. Pratila je Krista u najvažnijim trenucima njegovog života. Ona je prvi svjedok Uskrsnuća Kristova. O njezinu životu prije susreta s Kristom, koji je posve promijenio njezin život, znademo malo. Svakako sveto pismo spominje da je bila velika grješnica iz koje je Isus istjerao sedam demona. Izgleda da je živjela u poganskoj sredini i poprimila poganski način života. Njezin nesređeni život nakon susreta s Kristom posve se promijenio. Ovo je poruka svakome da ima šansu u susretu s Kristom dati smisao životu i promijeniti ga. Bila je prisutna kod Isusova raspeća, obilazila je grob Isusov u suzama. Nagrađena je tako da je prva susrela uskrslog Gospodina i potrčala javiti apostolima.

Jutros u Slunju

Vrući ljetni dan.uz Slunjčicu: pažnju zaokupljaju ovi vodenkonjici koji poziraju i pokazuju svoju raskoš

Kapela na slunjskom groblju posvećena je Mariji Magdaleni pa ćemo večeras u 18 sati slaviti misu u njoj. Na ovom je mjestu u povijesti bila župna crkva koja je pred turskim provalama premještena na sigurnije mjesto gdje se i danas nalazi.

Danas je godišnjica posvete gospićke katedrale: župna crkva postala je katedrala dolaskom biskupa u Gospić. Danas župa Ričice kod Gračaca slavi Mariju Magdalenu kao zaštitnicu.