Izborna skupština koreničkog HDZ-a

1 svi

U Korenici je održana izborna skupština OO HDZ-a Plitvička Jezera. Nakon što su sudionici skupštine potvrdili izabrano izborno povjerenstvo te podržali izvješće dosadašnjeg predsjednika O.O. HDZ-a, Borisa Luketića, tajnik Mile Čačar pozvao je prisutne da se pristupi glasovanju. Skupštinari su izabrali novo vodstvo stranke i to novoga predsjednika, dvanaest članova općinskog odbora, tri člana nadzornog odbora, sedam izaslanika za izbornu skupštinu županijskog odbora i izaslanika na opći sabor HDZ-a.

Glasovanju je pristupio 61 član skupštine. Najzanimljiviji je, naravno, bio izbor predsjednika općinskog odbora. “Borba” se vodila između dosadašnjeg predsjednika Borisa Luketića i nekadašnjeg predsjednika Ivice Kukuruzovića. Nakon prebrojanih glasova, predsjednik izborne komisije, Tomislav Užarević pročitao je rezultate.

Od 61 glasačkog listića, 60 ih je bilo pravovaljanih te jedan nevažeći. Od 60 glasova, Boris Luketić dobio je 48  dok je Ivica Kukuruzović dobio povjerenje 12 glasača. Ivica Kukuruzović je odmah čestitao dosadašnjem predsjedniku te je još prije izbora kazao da ovo nije nikakva podjela u stranci i da tko god pobjedi, stranka na ovim područjima ostaje jedinstvena što je isto istakao i pobjednikBoris Luketić.

Pobjednik se zahvalio na iskazanom povjerenju te je kazao da se nada da će dosadašnje pobjede koje je HDZ ostvario, ne samo u općini, ubuduće biti još uvjerljivije i da će nastaviti raditi kao do sada i da, kako mu je predložio jedan od članova, svakoga može pogledati u oči bez srama i pokazati na sve ono što je učinjeno u u našoj Općini, 30 tisuća kvadrata asfalta i nogostupa, izgradnja KIC-a će biti dovršena do kraja godine, sportski tereni, jedini u Županiji s umjetnom travom, proširenje vrtića, povećanje naknade za novorođenu djecu…(snimci i tekst: Sabit Gaši)

0105163b