Pripreme za Dan domovinske zahvalnosti

3 kol

Slunjski se kraj priprema za proslavu 25. obljetnice slobode koja je vratila prognani narod na svoja ognjišta. A trebalo je čekati četiri godine. Dočekale su nas opljačkane i popaljene kuće, spaljene i porušene crkve, opustošene škole…Velika obnova preporodila je ovaj kraj. Krenule su kolone turista i putnika kroz naš kraj opet prema jugu. Plaćena je velika cijena za povratak mira i slobode. Općine Rakovica, Cetingrad, Plitvička Jezera te Grad Slunj ovih će se dana sjetiti slavnog povratka. Pripremaju se kulturno-zabavni i športski programi uz sjećanje na poginule i preminule. Svaka ustanova ili obitelj, koja drži do sebe, stavit će zastavu pred kuću ili na fasadu.

Jutros je počelo montiranje pozornice na Trgu

 

Stigao je i ringšpil na gornji dio Trga

Kuglački turnir – Jučer 2.8.2020.na kuglani Šanac-Slunj odigran je 3. memorijalni turnir Nikola Živčić. Sudjelovale su ekipe KK Ponikve iz Zagreba , KK Rakovica, ŽKK Ogulin i KK Korana koja je na kraju bila prva.

                    

Preminuo je u 73. godini života MILE NAKIĆ iz Malog Vukovića 69. Nakon što mu je pozlilo kod sprovoda na groblju prva pomoć ga je odvezla u Zagreb gdje je preminuo. Bio je u školi dugogodišnji domar. Pogreb u utorak 04.08.2020. u 16 sati na slunjskom groblju. Za njim žali supruga Kata, sin Marija, kćerka Đurđa s obiteljima, unučad i prijatelji