Dan domovinske zahvalnosti

5 kol

Kišovit dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Kao da nebo plače nad tolikim žrtvama ugrađenim u slobodu i mir. A mnogi će i danas spustiti suzu za onima čiji je život prekinut mržnjom. Preko 400 djece ubijene u četiri godine agresije na jedan narod koji je samo želio stati uz ostale europske narode kao slobodan narod.

Dok zahvaljujemo ponajprije Gospodinu što nam je podario dar slobode uz nebrojene žrtve branitelja i puka našega gledamo u budućnost. Naš orjentir je biblijska misao: radimo na tome da se ljubav i istina sastanu, a pravda i mir zagrle u našim obiteljima, u našem susjedstvu, među narodima koji su nam susjedi. Različitost naroda i jezika ne smije biti prokletstvo nego bogatstvo. Dan zahvalnosti uključuje i snagu opraštanja. Ne možemo očekivati opraštanje od Boga ako i sami ne oprostimo. A za opraštanje i pomirenje nikad nije kasno.   

Jutros u  6 sati krenula je  kolona sjećanja iz Kamenice prema Slunju. Zaustavit će se na mjestima pogibije branitelja a u 14 sati predviđen je dolazak u Slunj i polaganje vijenaca.

Polaganje vijenaca u 18 sati pred spomenikom u slunjskom parku a u 19 sati misa za domovinu.