Sajam u Slunju – Sućut obitelji poginulih djevojčica

20 kol

Ugodni sunčani dan. Kasno ljeto ima svoju draž. Plodovi pomalo dozrijevaju. U našem kraju bar ima jabuka ako nema šljiva. U vrtu se nešto nađe. Ovih su dana mnogi odlazili u potragu za vrganjima. Ima ih obilje. Neki su odmah uz cestu nudili prolaznicima. Također su kupine rodile. Danas je sajam u Slunju pa je ponuda voća i povrća dobra. Prošetali smo oko štandova i zabilježili nekoliko snimaka.

 

 

 

 

Otrovan ruski disident – Aktivist i opozicioni ruski lider  Alexei Navalny u nesvjesti je i smješten je na intenzivnu terapiju u bolnici nakon što je otrovan. To je javila njegova glasnogovornica Kira Yamish. 44-godišnji Aleksej loše se osjećao za vrijeme leta prema Moskvi iz sibirskog grada Toms i sletio je zbog hitne pomoći u Omsk. Tako prenosi Bbc. “Sumjamo da je Aleksej otrovan otrovom pomiješanim u čaju. To je jedino pio jutros” – kaže glasnogovornica. Aleksej je navukao na sebe bijes zbog borbe protiv korupcije i napada na visoke funkcionare pa i na Vladimira Putina. Pretrpio je napade u prošlosti. Godine 2011. uhićen je i pritvoren 15 dana zbog kritike izbora…

Biskupova sućut poginulim djevojčicama iz Gračaca – Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić uputio je sućut obitelji Jurkić koja je u prometnoj nesreći izgubila djevojčice Ivanu i Emu. Biskup kaže: “Vijest o prometnoj nesreći i tragičnoj smrti dvije male djevojčice iz naše župe u Gračacu duboko me potresla i ispunila tugom i bolom. Izražavam vama roditelji i cijeloj župnoj zajednici iskrenu sućut i molitvenu blizinu. Svjestan sam da nema riječi koja može odagnati bol iz vašeg srca pa vas stoga, izručujem srcu Božjem da vam podari utjehu i snagu.”