Vratili se vreli dani – Pobijedila virus u 102. godini

21 kol

Petak 21. kolovoz. Spomendan pape Pija X.  koji je preminuo 1914. godinre, na početku Prvog svjetskog rata koji je bio prava klaonica. Sotonin projekt ubijanja ljudi dosegao je strahovite razmjere…Kad bismo mogli nešto naučiti iz povijesti!

Sunčano jutro, Rađa se dan kakav se poželjeti može. Jutarnja misa u 8 sati. Spominjemo 30. dan od ukopa Milana Štefanca koji je preminuo u 100. godini života. Grupa, uglavnom žena, koja se okuplja svako jutro u crkvi, čine to iz nutarnje potrebe: započeti dan s Gospodinom. Ima li išta ljepše? Novi dan koji je dar započeti s Božjom dobrotom. Evanđelje govori o najvećoj zapovjedi, jedinoj: “Ljubi Gospodina Boga svojega, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom pameću svojom.. To je najveća i prva zapovijed. Druga je toj jednaka: “Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. O tim dvjema zapovijedima ovisi sav Zakon i Proroci”. Nekima su ove riječi otrcane i možda banalne. Ali daju smisao našem hodu kroz ovo vrijeme. Smrt ne može pobijediti ljubav. Sve će minuti ali snaga ljubavi ostaje. Ljubav nadvladava oholost i sebičnost. Nije neobično kad Isus tvrdi “da će prvi biti posljednji a posljednji prvi”. Ljudski kriteriji veličine ne poklapaju se s Božjim kriterijima.

 

Pobjedila koronavirus u 102. godini života!

Suor Costanza con una consorella e il sindaco di Signa Giampiero Fossi

Sestru Constanzu posjetio je i gradonačelnik te čestitao 102. rođendan i ozdravljenje
Zaražena virusom kao i više sestara u samostanu, sestra Constanza pobjedila je virus  i to bez smještaja u bolnici. Sestra navršava 102. godinu  u zdravlju! Već u ožujku zaraženo je više sestara u zajednici sestara Pasionarki nedaleko Firence. Sestra Constanca živi je primjer kako se ovaj opaki virus može pobijediti i u stotim godinama života. Seste su zahvalile Gospodinu za sestru Constanzu svečanom misom.