Policijske kamere stižu u Plitvičku ulicu u Slunju i u Rakovicu

2 svi

Kamere za kontrolu brzine stižu na  osam mjesta na prostoru Karlovačke županije. Bit će postavljene do 29. svibnja. Registrirat će prebrzu vožnju, otkrivat će ukradena i neregistrirana vozila i to sa prostora Hrvatske, svih zemalja EU ali i iz Srbije i BiH.

Doznajemo da će takve kamere biti postavljene na D-1 u Draganiću, Cerovcu Vukmanićkom, u Tušiloviću kod škole, na D-6 u Brezovoj Glavi, u Plitvičkoj ulici u Slunju, u Rakovici, u Josipdolu i Oštarijama. U Slunju će kamera biti postavljena nedaleko benzinske postaje, na dijelu Plitvičke prema restoranu Feniks. Kažu da će dnevni utržak ove kamere biti dosta velik jer upravo na ovom dijelu D1 vozači pretiču, pritisnu gas ne gledjući na ograničenje brzine. Ova kamera neće nikom opraštati.

Kroz centar Slunja prolazi D1 što je opasnost za pješake, posebno djecu. Nedavno se dogodila prometna nezgoda u centru Slunja: jedna gospođa pretrčavala je cestu izvan pješačkog prijelaza. Naletio je automobil koju ju je teško povrijedio. Zanimljivo da su kažnjeni novčano oboje: vozač (zbog brze vožnje) i gospođa zbog pretrčavanja ceste izvan pješačkog prijelaza. Ne radi se baš o malim novčanim kaznama. Gospođa je polomljena i još mora platiti kaznu. Zakon je zakon!

200416g

Plitvička ulica u Slunju ujedno je državna cesta broj 1