Cjepivo protiv korone tek 2022 – Sajam u Slunju –

10 ruj

Doktorica Soumya Swaminathan, jedna iz tima istraživača UN kaže: “Treba čekati cjepivo sve do 2022. godine. Do tada narodi trebaju biti disciplinirani.” Treba doći do cjepiva što prije ali poštujući mjere sigurnosti. Nakon što je Engleska prekinula proces proizvodnje cjepiva zbog opasnih nus pojava, istraživači su oprezni. Dakle, preostaje nam disciplina i odgovornost. Politika ima svoje zahtjeve i želi što prije obradovati narod cjepivom ali nauka i istraživači imaju drugačije metode: cjepivo mora biti sigurno!

Domaće je domaće

Danas je u Slunju sajam. Lijepi sunčani dan doveo je u Slunj velik broj ljudi iz šire okolice i trgovce dakako. Prošetali smo s našim aparatom kroz Slunj. Crveni križ organizira podjelu maski uz letak na kojem su opisani simptomi korona virusa i kako treba živjeti u samoizolaciji. Pridružio im se povremeno i gradonačelnik. Na terasi jednog kafića popili smo kavu, susreli drage ljude. Neki hodaju s maskom i na otvorenom a u trgovine i urede nema pristupa bez maski.

Prošetati, vidjeti nekoga i biti viđen…

Stiglo je ogulinsko zelje

Pješaci i automobili se poštuju

U jednom od kafića danas

 

HODOČAŠĆE NA UDBINU

U subotu 12.09. hodočastimo na Udbinu. Mnogi će poći osobnim automobilima ali idemo i autobusom. A veliki autobus polazi ispred crve u Slunju u 7.30 sati. Ima još mjesta. Javite se (mob. 098 246 637). Ako netko nema novca nek nam se slobodno pridruži . U Rakovici, Grabovcu i Selištu mogu dočekati na autobusnoj postaji i pridružiti nam se. Ponesti maske sa sobom!