15 godina naših stranica – Danas na Udbinu!

12 ruj

15 godina naših stranica – U utorak 21. lipnja 2005.  napisan je prvi tekst i objavljena prva fotografija na ovim stranicama. Stranice su registrirane s adresom  www.slunj-crkva.com koja je ostala do danas. Od tada je prošlo punih 15 godina. Odmah nakon prvih objava čitatelji su prihvatili stranice. To je motiviralo urednika da svaki dan iziđe bar s jednom viješću, komentarom, fotografijama. Tako su neki ranom zorom otvarali stranice da vide novu fotografiju i pročitaju vijest. Jedna je čitateljica znala reći: “Već je 10 sati a don Mile nije još ništa stavio!”. U ovih 15 godina objavljeno je oko 30.000 fotografija, mnoštovo vijesti, opisani važniji događaji. Istina stanice pokrivaju slunjski kraj (slunjski dekanat) ali i mnogo šire. Vijesti i opisi događaja iz ovog kraja znače puno našim ljudima rasutim po svijetu. Oni su toliko puta izrazili zahvalnost za svakodnevno informiranje. Neki ne mogu zamisliti novi dan bez fotografije i poruke iz ovog kraja, bez osvrta na trenutačna događanja u domovini. Ne smo oni koji su porijeklom iz ovog kraja nego i oni koji prepoznavaju objektivnu i toplu riječ.

Nastojat ćemo i dalje informirati naše čitatelje riječju i slikom. Nije nam teško kad znamo da nas prate i raduju se s nama ljudi u domovini i po svijetu.

Moramo prekinuti jer autobus stiže na trg pred slunjskom crkvom: u 7.30 sati hodočastimo na Udbinu! Na polju, gdje je 1493. godine poginulo 10.000 hrvatskih branitelja, u 8.45. sati počinje križni put prema svetištu, crkvi hrvatskih mučenika na Udbini.