Pridruži nam se! – Misa na otvorenom – Sestrica smrt – Preminula Olga Diklić

20 ruj

Današnje evanđelje govori o vinogradaru koji poziva radnike: jedne poziva ujutro uz dogovorenu plaću, druge nakon tri sata i opet nakon tri sata i na koncu poziva jedne sat vremena prije završetka posla. Primili su jednaku plaću radnici zadnjeg sata  kao i oni  prvog sata rada. Danas bi sindikati graknuli, sami radnici bi negodovali štrajkom…Ljenčine su izjednačeni marljivima. To uništava radni moral, motivaciju…Tako neki misle danas. Naši su odnosi trgovački, sve ima svoju cijenu. Nevolja je što naše odnose primjenjujemo i na odnose prema Bogu. A to je ludo!  Bog je ljubav i njegovi su odnosi milosrđe i praštanje. Onaj od prvog sata primio je nagradu ali i onaj zadnjeg sata. Nezaposleni znaju biti frustrirani: treba prehraniti obitelj, platiti režije. Nije lako biti nezaposlen! Zato gospodar i takve nagrađuje. Osim toga Bog poziva na rad u svoj vinograd sve. Ima ljudi danas koji ne primjećuju  poziv u vinograd Gospodnji. Možda začuju njegov poziv u zadnjoj uri. I tada su dobrodošli u vinograd. Ne smijemo se na takve ljutiti nego se radovati njihovom uključivanju pa makar i u zadnjoj uri. Moramo učiti gledati ljepotu u neplaćenom radu. Od njege bolesnih i usamljenih do rada za opće dobro. Takvi mogu biti prvi u Božjem kraljevstvu!

Jutarnja misa u 8 sati slavljena je u Slunju pred crkvom. Zbog širenja zaraze korona virusa odlučili smo se na ovo rješenje bar dok je vrijeme ugodno i relativno toplo

U 8 sati u Slunju: misa na otvorenom

Nakon mise vjeronauk za prvopričesnike na otvorenom

U 11 sati: u prvim redovima kandidati za Krizmu

Misu u 11 sati na otvorenom prenosio je Radio Slunj

Sestrica smrt – Veliki glumac Božidar Alić (preminuo 03.03.2020.) rekao je za života:   “Nisam došao do svih odgovora. Doći ću onda kad dočekam, kako kaže sveti Franjo, sestricu smrt. Jer tada ću jedino moći doći pred mog ljubljenog i jedinog pravog prijatelja, mojega Isusa. A do tad mi valja šutke, strpljivo, tiho ljubiti, pomagati potrebitima, napuštenima.”

80 godina u braku – On ima 110 a ona  104 godine. U braku su gotovo 80 godina. Julio Cesar Mora Tapia i Waldramina Maclovia Quinteros Reyes.  Drže svjetski rekord! Žive u Ekvadoru a po zanimanju su učitelji. Dokazuju da ljubav može izdržati sve kušnje.

                    

Preminula je iznenada u 72. godini života OLGA DIKLIĆ r. Lončar. Pogreb u Karlovcu na groblju Jamadol 21.09.2020. u 16 sati. Bila je draga učiteljica. Za njom žale suprug Mile, sin Marko, braća Bude i Milan s obiteljima , sestra Grozdana s obitelji, rodbina

Snimak iz 1994. godine: Olga Diklić prva s lijeva sa slunjskim učiteljima u Karlovcu