U Meksiku umrlo 87 svećenika od korone – Toplo vrijeme – Sutra dva vjenčanja s mjerama opreza

25 ruj

U Meksiku je, prema podacima “Katoličkog multimedijskog centra” 87 katoličkih svećenika, sedam đakona i četiri časne sestre preminuli od posljedica koronavirusa. Prvi slučaj ovog opakog virusa u Meksiku registriran je 28. veljače i u međuvremenu se popeo broj zaraženih na 715.000 slučajeva. Preminulih je od posljedica koronavirusa 75.000. Time je Meksiko među najpogođenijim zemljama  sa 59,39 umrlih na 100.000 stanovnika. Ipak je – prema Johns Hopkins University – na 12. mjestu rang liste po smrtnim slučajevima, ispod USA i Engleske. Ovi podaci govore da je panedmija ozbiljna i da se moramo ponašati odgovorno.

Jutros u Slunju

Sutra, 26. rujna, u župi Slunj dva su vjenčanja i krštenje. Poduzeli smo mjere zaštite. Prvo vjenčanje u 18 sati bit će u crkvi (sa 20-ak uzvanika). Istovremeno redovita zbirna misa slavit će se u župskoj dvorani (predvodi je vlč. Stanko Smiljanić). Drugo vjenčanje je u 19 sati u crkvi. U crkvu (dvoranu) dolazimo s maskama, dezinficiramo ruke, uzimamo razmak…

Nastavlja se toplo vrijeme s kojom kapi kiše

Trgovina se odvija usprkos virusa. Na oglasnoj ploči u centru Slunja možete ponuditi na prodaju što već imate. Mnogi zastanu kod ove oglasne ploče!