Slunj: obilježen međunarodni dan starijih osoba

1 lis

Glavna skupština Ujedinjenih naroda donijela je 14. prosinca 1990. godine Odluku (45/106) prema kojoj se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba, s ciljem jačanja podrške osobama starije dobi.
Kako bi pokazali da naši korisnici dnevnog boravka za starije osobe kojih ima u bazi 188  i svi građani treće životne dobi nisu sami i da brinemo o njima, obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba i 10 godina dnevnog boravka Crvenog križa Slunj u Rekreativnom kutku Dodajmo život godinama uz skromno druženje s doniranom tortom Slastica Diva, i podjelu majica korisnicima dnevnog boravka za starije osobe. Gradonačelnik Grada Slunja Jura Katić, zamjenik predsjednika  Matice umirovljenika Mijo Močilac i ravnateljica Crvenog križa Slunj sudjelovali su u radio emisiji putem Radio Slunja kako bi dali podršku osobama iznad 65 godina i zahvalili se svim sudionicima i partnerima u aktivnostima Crvenog križa Slunj u 10 godina rada dnevnog boravka za starije osobe. Crveni križ Slunj uz Rekreativni kutak Dodajmo život godinama ima još 4 programa za starije osobe a to su Pomoć u kući s 89 korisnika, Zaželi s 92 korisnika, Posudionica gdje se koristi 60 pomagala godišnje i Mobilnost gdje na terenu imamo 120 ugroženih korisnika kojima je potrebna usluga prijevoza.
Našim starijim građanima želimo poručiti da na ovaj dan niste sami! Mi vas vidimo, podržavamo i uz vas smo kako bi vam pomogli da vam kvaliteta života bude što bolja!
Lijep pozdrav, Ines Mesić

Stariji su riznica mudrosti i tu riznicu moramo s ljubavlju i poštovanjem čuvati i njegovati. Dužnost svih nas je brinuti se za njih jer su oni svojim zalaganjem, znanjem i nesebičnom ljubavlju utkali puno toga u ovo što mi sada baštinimo.