Anđeli čuvari – Susret Stožera s biskupima

2 lis

Crkva danas slavi na poseban način svete Anđele čuvare. Anđeli su duhovna bića, imaju razum i slobodnu volju. Oni neprestano gledaju lice Božje. U evanđelju po Mateju Isus na jednom mjestu kaže: “Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih malenih, jer anđeli njihovi, kažem vam, na nebesima neprestano gledaju lice Oca moga nebeskoga!’ Kao djecu majka nas je učila molitvicu anđelu čuvaru. I kao odrasli mnogi je mole prije spavanja: “Anđele čuvaru mili, svojom snagom me zakrili! Prema Božjem obećanju, čuvaj mene noću danju. Osobito pak me brani, da mi dušu grijeh ne rani, a kad s ovog svijeta pođem sretno da u nebo dođem: da se ondje s tobom mogu vijekom klanjat dragom Bogu!”

Susret Stožera s biskupima – U Zagrebu se susrelo izaslanstvo Stožera civilne zaštite i predstavnika Biskupske konferencije. Posebno se razgovaralo o nastupajućem razdoblju koje će biti obilježeno mnogim izazovima ponajprije zbog pada temperatura i sve većeg broja događanja koja se moraju odvijati u zatvorenom prostoru, kao i zbog velikih crkvenih blagdana poput Svih svetih i Božića kad se očekuje veliki broj vjernika na slavljima. U tom smislu izražena je spremnost obiju strana za nastavkom dijaloga i traženja najboljih rješenja kako bi se s jedne strane na najbolji mogući način ispoštovale sve potrebne epidemiološke mjere s ciljem zaštite zdravlja i života pojedinaca, a s druge strane ispunile potrebe vjernika – izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Agencije javljaju da je predsjednik SAD Donald Trump i njegova žena Melanija pozitivni na koronavirus. Liječnik Bijele kuće izjavljuje da su za sada dobro. Virus ne bira koga će napasti: u jednakoj su situaciji bogati i siromašni, moćni i bespomoćni.

Danas Prvi petak u mjesecu: to je povod za okupljanje većeg broja vjernika u crkvama. Tako ćemo se i u Slunju okupiti u 17.30 sati: dok se moli krunica svećenik stoji na raspolaganje za osobnu ispovijed. U 18 sati misa a nakon mise u 19 sati početak tečaja za brak koji se održava svakog petka u 19 sati u listopadu.

Počinje igra boja: svaki dan nas iznenadi novim nijansama boja lišće u vrtovima i šumama

Jutros smo posjetili gradilište mosta sv. Ivana u Rastoka: dizalica, koja nam izgleda malena za ovakve terete, postavlja željezne elemente na most