Danas u Slunju: pogreb, krunica, misa

4 svi

Danas je u slunjskom kraju kišovito. Čitav dan pomalo pada slaba kiša. Razina rijeka Slunjčice i Korane podigla se, slapovi su u Rastokama bujni. Nakon mraza koji je gotovo uništio voće u slunjskom kraju ovih se dana okišalo. To ne smeta turistima iz Koreje i nekih azijskih zemalja. Danas smo zavirili u Rastoke i susreli grupe za grupom kako se dive obilju vode koja se rasipa u slapove.

Danas je pogreb Jane Kovačevića u 15.30 sati na slunjskom groblju. U 17.30 u slunjskoj crkvi molitva krunice a u 18 sati misa. Simpatične su ove svibanjske pobožnosti. Prošećite do crkve i pridružite se “hodočasnicima zvijezda”.

0405161b

U Rastokama danas

 

0405161c

Na mostu sv. Ivana u Rastokama

0405161f

Autobusi na trgu pred slunjskom crkvom čekaju turiste koji razgledaju Rastoke

0405161d

Kod Moćanovog mosta

0405161e

0405161g

Danas je uz vojne počasti na slunjskom groblju pokopan Janko Kovačević Jane

Na Mirogoju pokopan preč. Josip Djuran – Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u srijedu 4. svibnja na zagrebačkom groblju Mirogoj sprovodnu misu i obrede za preminulog preč. Josipa Gjurana. Između ostalog on je dugi niz godinu u Kanadi radio kao svećenik za naše ljude u dijaspori. 
U zajedništvu s vojnim biskupom Jurom Bogdanom, umirovljenim vojnim biskupom Jurjom Jezerincem, tridesetak svećenika Zagrebačke nadbiskupije, te okupljenim vjernicima i bivšim župljanima župa u kojima je preč. Gjuran službovao,