Sunčano jutro – Milijun djece mole krunicu

14 lis

Jutros je sunčano u slunjskom kraju. Nije niti hladno.  Obalaci se vide na horizontu i situacija se mijenja.

Jutros u Slunju

Broj oboljelih od koronavirusa raste. U Hrvatskoj se drastično povećava broj zaraženih. Službeni podaci glase: U protekla 24 sata zabilježeno je 748 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 3.210. Među njima je 441 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 6.448 osoba.

Slunj je danas suncem obasjan

Milijun djece mole krunicu  za mir i prestanak koronavirusa – “Crkva koja trpi” nastavlja inicijativu: ove godine molimo za izlazak iz zdravstvene i ekonomske krize prouzročene koronavirusom. Treba zabilježiti datum 18. listopada. Nema ni mjesta ni sata okupljanja. Jednostavno  treba se registrirati na web-stranici www.millionkidspraying.org i pridružiti se moljenju krunice 18. listopada. Predviđa se molitva u 80 zemalja na svim kontinentima u kojoj bi sudjelovalo milijun djece. 

 

Jesen ulazi i u Rastoke

Izgradnja staze oko Rastoka postaje sve vidljivija

Problemi s migrantima u Bihaću ne prestaju. Kako pišu lokalni mediji mjšetanin bihaćkog naselja Izačić zatekao je migrante u svojoj vikendici kako pale laminat i ostali materijal. Oni se posluže onim što nađu u vikendici i ostave iza sebe pustoš a evo mogu ostaviti i zgarište.