Danas svetkovina Uzašašća – Misa u Slunju u 18 sati – Preminuo Ivica Lucić – papi Franji međunarodno priznanje

5 svi

Danas slavimo Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo. Četrdeset dana nakon Uskrsa, a deset dana prije događaja silaska Duha Svetoga nad apostole, Isus je uzašao na nebo. Uzašašće je prekretnica koja predstavlja prijelaz od ”djela Kristova” na ”djelo Crkve”. Isus je još na Posljednjoj večeri u velikosvećeničkoj molitvi nagovijestio da odlazi, da je on svoje djelo dovršio, ali da će ponovno doći na svršetku vremena te da u isto vrijeme trajno ostaje prisutan među svojima na sakramentalan način. Moli i potiče svoje da ostanu ”u njegovu imenu” te da nastave njegovo djelo. A njegovo je djelo da učine njegovim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Jednako tako im je navijestio slanje Duha Branitelja, Parakleta, Duha Istine, koji će ih čuvati u njegovu imenu i u istini. On će nas podsjećati na Riječ koja nam je predana. Zaboravimo u svagdanjim brigama na ljepotu i snagu Riječi. Duh istine uvodit će nas u svu istinu.

Danas je u Slunju sajmeni dan. Oblačno je i prohladno. Ljudi pogledavaju na nebo i požele koju zraku sunca.

050516a

Popodne je granulo sunce

Danas u 18 sati u Slunju slavimo misu Gospodinova Uzašašća. Prije mise krunica i mogućnost ispovijedi. Uz župnika ispovijeda i slavi misu i vojni kapelan vlč. Milenko Majić.

050516c

U slunjskom parku danas popodne kad se pojavilo sunce

050516d

Večeras u 18 sati u slunjskoj crkvi: slavlje Uzašašća

Papa Franjo sutra prima međunarodno priznanje Karlpreis – Papa Franjo primit će sutra Međunarodnu nagradu Karlpreis (Karlo Veliki) za zasluge oko ujedinjenja Europe. Svečanost dodjele počinje sutra, u petak, dan nakon Uznesenja  u 12 sati u dvorani Regia, prekrasnoj dvorani u vatikanskoj palači. Najavili su svoj dolazak savezna kancelarka Angela Merkel i ministar-predsjednik Sjeverne Vestfalije Hannelore Kraft,  predsjednik Europske Komisije Jean-Claude Jucker te predsjednik Europskoga vijeća Donald Tusk.

Nastala je panika u zrakoplovu na letu od Abu Dabija prema Džakarti kad je zrakoplov bio zahvaćen snažnim turbulenijama. Zrakoplov se spremao za ateriranje kad su ga uzdrmali snažni vjetrovi. Putnici su dizali ruke zbog nedostatka zraka i mnogi su molili za svoj život. U avionu je  31 putnik ranjen od predmeta koji su padali, 9 ih je dobilo teške povrede i lomove. Avion se uspio prizemljiti na aerodrom Džakarta.

                       †

Preminuo je u 55. godini života IVICA LUCIĆ iz G. Popovca 20. Bit će pokopan u Lađevcu u petak 6. svibnja u 16 sati. Za njim žale supruga Kate, sin Marijan, kćerka Marina i ostala rodbina