Živahnost na grobljima – Sunčan dan – Preminuo Dalibor Špoljarić Dado

31 lis

Unatoč virusu korone ovih će dana mnogi posjetiti groblja. Neće to biti “pokret naroda” kao u prijašnja vremenima ali će naši pokojni biti s nama i mi s njima. Naši dragi vide Boga kakav jest prema onoj Ivanovoj: “Bit ćemo njemu slični (Bogu) jer vidjet ćemo ga kao što jest”. U blaženstvima se kaže da će Boga vidjeti oni koji su “čista srca”. Čistoća je otvorenost  Božjoj prisutnosti u našem životu, u našoj crkvi, obitelji. Dijete je čistog srca jer je otvoreno rastu u obitelji. Dijelimo jedni s drugima žalosti i radosti, nadu i vjeru u nagradu. Svi sveti su oni koji su prihvatili  božanski realizam  svoga života sa svojom braćom. Oni su blaženi. pred Jaganjcem jer su bili normalni ljudi: nije ih oholost, sebičnost, egoizam odvojio od Božje ljubavi.

Danas je ugodan sunčani dan. Tiho je i sunce miluje naše njive, vrtove i kuće. Mnogi prošeću  do groblja i odnesu buket cvijeća. Opaža se pojačan promet kroz Slunj.

Danas u Slunju u 16 sati vjenčanje Filipa i Nikoline. U 17 sati redovita misa.  

 

Iznenada je preminuo u 46. godini života DALIBOR ŠPOLJARIĆ Dado. Pokopan je u četvrtak 29. listopada na drežničkom groblju. Za njim tuguju supruga Julija, kćerke Nikol i Doris, mati Marija, rodbina i mnogi prijatelji. Izražavamo sućut  obitelji prerano preminulog Dalibora.