Virus i sajam – Preminula Marija Rakocija i Mande Cvitković

19 stu

Hoće li korona-kriza iznjedriti nove ekonomske odnose na našoj planeti? Korona kriza je vapaj planete Zemlje i istovremeno vapaj siromašnih i obespravljenih. Može li pokret mladih srušiti nepravedne strukture moći? Pokret zelenih je spašavao prirodu ali nije imao socijalnu dimenziju. Pokret mladih koji je krenuo iz Asiza ima jedno i drugo u programu. Pandemija je pripravila ili gradi teren za nove odnose među ljudima koji moraju biti pravedniji. Ne mogu se bogati cijepiti a siromašni neka umiru: dok god ima zaraženih niti bogati ne mogu mirno živjeti. Na istom smo brodu. Hoće li u doglednoj budućnosti, pod pritiskom pandemije, nastati drugačiji odnosi među ljudima? Teorije zavjere golicaju našu maštu ali centri moći su također ranjivi. To je pokazao ovaj virus. Jedino je sigurno da na brodu svi ovisimo jedni o drugima.

Danas u sajmu u Slunju
Danas je sajam u Slunju. Vrijeme je tmurno i hladno. Ipak, trgovci su uranili i ponudili robu. Ljudi se kratko zadržavaju, odlaze, drugi dolaze. Maske na licima postaju način života.  Ponekad je zaboravimo pa se nađemo u neugodnoj situaciji.
Mandarinke iz doline Neretve
Domaći proizvodi

U Karlovačkoj je županiji 2.201 zaraženih. U zadnja 24 sata od 78 novozaraženih u Karlovcu ih je 36 , u Dugoj Resi 10, Ogulinu 4, Ozlju 5 i u Slunju 8.  

                      

Preminula je u 81. godini života MARIJA RAKOCIJA iz Glinskog Vrela 130. Pogreb u petak 20.11.2020. u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njom žale sinovi Nikola i Marko. kči Milka, snaha Janja, unučad, praunučad i rodbina

Preminula je u je u 68. godini života MANDE CVITKOVIĆ iz Grabarske  114. Pogreb u petak  20.11.2020. u 14 sati na groblju u Cetingradu. Za njom žale  sin Pavo, kći Kate, snaha Jelena, zet Zvonko, četvero unučadi sestre Luce, Tinam Milka i rodbina