Sretna nova godina!

1 sij

Sretna nova godina 2021! Kako zvuče ove riječi onima koji su prenoćili u kamp-kućicama ili automobilima kraj porušenih kuća? U naš ranjeni svijet, svijet pod utjecajem zloga, došao je Krist Spasitelj. Čovjek sam nije se mogao i ne može izvući iz ralja ugroženosti i smrti. Razni diktatori i revolucionari ostavili su još veće patnje nakon svojih reformi. Cijena koju je Krist platio  ogromna je: od rođenja u štali, bijega pred zlim diktatorom, navještaja oslobođenja do smrti u napuštenosti i silnoj patnji. Do kraja je proživio naše čovještvo ali nije sve završilo smrću i grobom. Uskrsnuće je zadnja riječ. Nitko ne može reći: gdje je Bog u mojoj patnji. S nama je u našoj patnji i umiranju ali ne kao znak nemoći nego pobjede nad smrću…Danas crkva slavi Bogorodicu koja nam je podarila Krista Spasitelja, s kojim započinje novo razdoblje ljudske povijesti. Danas je i slavlje mira. Mir nam jedino može podariti uskrsli Spasitelj. Možemo li iza naših muka, nepravda, nesreća…prepoznati Kristovu ruku koja nas hrabri i u oluji života poručuje: “Ne bojte se, ja sam s vama!” Živimo u vremenu brzine, brzih  komunikacija, novih tehnologija…ali imamo li takve hitrosti u prepoznavanju Kristove žrtve ljubavi?

Svim ljudima dobre volje, svima koji prate ove naše stranice, neka je sretna nova godina!

Jutarnja misa na novu 2021. godinu u 8 sati u slunjskoj crkvi

u 11 sati u Slunju

Misa u Blagaju danas: nema nikakvih znakova oštećenja na crkvi

Mala ali hrabra zajednica u Blagaju želi sretnu novu godinu svim ljudima od Australije do Amerike-Kanade, od Argentine do Irske, od Iloka do Dubrovnika, od Blagaja do Poreča…

Jedna od porušenih crkava u potresu (foto Sisačka biskupija): solidarni smo u molitvi i pomoći našoj braći u stradalom području!