Papa Franjo primio cjepivo – Temperature do minus 10 – Preminuo Nikola Medved

15 sij

Cijepljenje protiv koronavirusa bit će veliki korak u suzbijanju ove opasne pandemije koja je bacila na koljena svjetsko gospodarstvo. Vlade pojedinih zemalja muku muče kako preživjeti u ovakvim prilikama. Tako se i naša vlada nosi s ovim problemom uz potrese koji su dodatno otežali prilike. Neki su sumnjičavi prema cijepljenju. Morali su visoki državni dužnosnici pokazati primjerom da cijepljenje nema nekih posljedica po zdravlje. Doznajemo da su papa Franjo i papa emeritus Benedikt primili cjepivo. Papa Franjo je obrazložio  potrebu cijepljenja brigom za vlastito zdravlje i za zdravlje drugih.

980 novih slučajeva koronavirusa – U Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno je 980 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.210. Među njima je 1.921 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 176 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 1.025 osoba, a testirano je njih 6.847.

Pogled na Slunjčicu jutros

Jutros smo se probudili u sibirskoj zimi: temperatura se spustila u slunjskom kraju do minus 10 stupnjeva (na Plitvicama). Noć je bila vedra. Zubato sunce koje se jutros pokazalo nemoćno je pred ovakvom hladnoćom pa ćemo se danas morati dobro “zabundati”.

Korona i mjere protiv nje stvaraju nove navike: zatvoreni su kafići i restorani ali može se popiti kavica iz automata na otvorenom u društvu, dakako stojeći i drhteći na temperaturi ispod ništice. Snimak u centru Slunja “kod kioska”.

                     †

Preminuo je u 84. godini života NIKOLA MEDVED iz Šiljkovače 147 (Cetingrad), otac sedmero djece. Njegov je sin Tomo Medved potpredsjednika Vlade i ministar branitelja. Pogreb u subotu 16.01.2021. u 14 sati: nakon mise u župnoj crkvi ukop na groblju Cetingrad. Pogreb će voditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Za pokojnim tuguju: supruga Lucija, sinovi Tomo i Ivan, kćerke Kate, Marija, Milica, Ružica i Barica, zetovi Ante, Nikola, Ante, Ivica i Mirko, snahe Ana, Marija, Ana, unučad, praunučad, brat Vinko, sestra Milica i rodbina