Danas u naselju Popovac – Pogreb u Blagaju i Slunju

19 sij

Danas od 9 sati blagoslov kuća u G. Popovcu, Srednjem selu i ulici G. Šuška. Početak u 9 sati.U 12 sati prekidamo zbog pogreba u Blagaju u 13 sati a potom u 14 satu u Slunju. Nastavak blagoslova u 15 sati. I danas je sunčani zimski dan,  s malim snijegom. Putovi su prohodni….

Jutros je slavljena misa u župnoj crkvi u 8 sati

Danas smo posjećivali obitelji u Popvcu, naselju od Slunja uz cestu prema Lađevcu. U 12 sati smo morali prekinuti zbog pogreba u Blagaju gdje smo u 13 sati dali počast ukopa Mariju Muiću (brat pukovnika Ivana Muića) a u  Slunju u 14 sati počast pokopa Josipu Močilac. Nastavili smo pohod obitelji u Popovcu. U ovom smo naselju posjetili danas 28 obitelji do 18 sati. Prezimena su Magdić; Matešić, Požega, Štefanac, Petrović, Vukošić, Flanjak, Lucić, Cindrić…Dočekivali su nas pred kućom. Svi su ukućani uglavnom držali maske što je znak odgovornosti u ovim prilikama. Svaka je obitelj neponovljiva. Nismo se mogli duže zadržavati a imali bi toliko toga čuti i naučiti od njih. Ipak, ovi kratki susreti i zajednička molitva potvrđuje da je obitelj crkva u malom…U njoj se uči žrtva za drugoga, opraštanje, ljubav koja ne traži svoje…

Oni su predložili snimak: jedna od obitelji s prezimenom Požega

 

 

Obitelj Petrović

Đakonsko ređenje u Gračacu – Predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u župi Gračac u subotu 16. siječnja gospićko-senjski biskup Zdenko Križić zaredio je za đakona člana Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Nikolu Žulja iz župe Knin.