Pozvani smo – Štićenici komune u Slunju

24 sij

Susrećemo se s novim i novim izazovima, kušnjama. Iznenada je došao koronvirus i čitav naš život preokrenuo. Živimo s maskama i ne vidimo kraja opasnosti koja se nadvila nad nama. Da ne spominjemo ratove, prijetnje terorizmom, migracije …Jednostavno vrijeme koje nam je podareno ugroženo je novim i novim izazovima. Bilo je pokušaja kako stvoriti blagostanje ali revolucije su prouzročile nove patnje, diktature…Tko može spasiti čovječanstvo? To može jedino Krist! On poziva svakoga od nas slično kao što je pozvao Petra i brata Andriju da ga slijede. Odazivamo li se i mi? Mi nemamo drugog vremena nego ovo sada! Ono je dragocjeni dar Božji. U tom vremenu događa se naše vječno spasenje.  Bog poštuje  našu slobodu jer nismo roboti. On nas poziva da se uputimo Kristovim stopama: po križu i umiranju k uskrsnuću! Danas su mnogi posvjedočili svoju odluku da slijede Isusa. Ništa nas onda ne može rastaviti od ljubavi Božje: ni smrt ni život, ni sadašnjost ni budućnost!

Jutarnja misa u Slunju

Danas su gosti župe Slunj bili  štićenici komune “Mondo nuovo”: oni su ponudili svoje rukotvorine na štandu pred crkvom. Na misi su dali svoje svjedočanstvo a narod im je zapljeskao u znak podrške

Danas na Trgu i RastokamaDanas od 13 sati blagoslov obitelji na Trgu Zrinskih Frankopana i Rastokama. Dolazimo u kuće onih koji su se prijavili, ostavili poruku kod susjeda ili koji nas dočekaju pred kućom.