Danas sv. Blaž – Danas smo u ulici 14. domobranske pukovnije – Preminula Nada Špehar

3 velj

Danas Dubrovnik slavi svoga zaštitnika  – sv. Blaža (Vlaha). U kršćanskoj tradiciji u našim krajevima na blagdan sv. Blaža blagoslivljaju se grla. Tako smo jutros u Slunju slavili misu u 8 sati i blagoslovili grla po zagovoru sv. Blaža okupljenim vjernicima.

Sa jutrošnje mise u 8 sati

Danas blagoslov kuća-stanova u ulici 14. domobranske pukovnije u župi Slunj. Radi se o ulici koja iz centra Slunja vodi prema Ogulinu i poligonu. Počeli smo od obitelji Skukan. Slijede tri višekatnice. Radni je dan pa svi nisu kod kuće. Neki su stanovi samo povremeno popunjeni. Jugo povremeno jače zapuše pa je neugodno. Neki su dobro informirani a neki doznaju zadnji čas pa se pripreme za blagoslov. U 14 sati mali prekid. Pridružili su se Filip i Paola. Nastavili smo obilazak obiteljskih kuća prema poligonu. Moramo se ponekad vraćati natrag jer su se domaćini vratili s posla. Tako smo do 17 sati posjetili 45 obitelji…Bilo je dragih susreta pogotovo s djecom, sa mlađim i starijim osobama.  

 

 

                      

Preminula je u 84. godini života NADA ŠPEHAR iz Irinovca. Pogreb u petak 05.02.2021. u 14 sati na groblju u Drežniku. Za njom žale sinovi Jura i Stipe, kćerke Jagoda, Jelka, Barica, Ana, Ivanka i Josipka, sestra Ana, unučad, praunučad. Počivala u miru!