Nuncij u Krašiću

10 velj

Danas spominjemo 61. obljetnicu smrti blaženog Alojzija Stepinca. Njegov rodni Krašić danas su posjetili njegovi mnogi poštovatelji. U župnoj crkvi Presv. Trojstva u Krašiću danas je misu predvodio apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua a pridružili su mu se biskupi i mnogi vjernici. Podsjetimo da je nuncij na HRT-u rekao sinoć da će hrvatski narod dočekati kanonizaciju bl. Alozija. Nitko ne može sakriti ono što je kardinal u teškim vremenima posvjedočio braneći prava vjernika pod cijenu dugogodišnje robije.

Danas slunjski vjernici slave misu u 17 sati, Pridružimo se milijunima koji će danas ovom velikanu crkve i naroda odati priznanje. Ne samo u Slunju nego će Stepinčevo danas slaviti vjernici diljem domovine i po svijetu.

Večeras u 17 sati prošećimo do naše crkve i pridružimo se slavlju. Dopodne je bilo poluoblačno  iznad Slunja a popodne su se navukli oblaci i pada kiša. Promjena vremena dolazi kad to ne želimo. Ipak, svako vrijeme ima svoju ljepotu pa i vihor, snijeg i polarna zima…