Pred prvu korizmenu nedjelju

20 velj

Subota uoči prve korizmene nedjelje sunčana je i iznad prosjeka topla. Temperatura se jutros digla na plus 16 stupnjeva u Slunju. Ljudi su izišli na otvoreno i raduju se suncu. Voćke su već počele pupati što bi moglo biti opasno ako nadođu mrazevi i niske temperature… U našem slunjskom kraju proljeće je već počelo.

Cijepljenje i u Slunju – Neki su danas cijepljeni u slunjskom Domu zdravlja protiv korone. Hajka u medijima na one koji su se cijepili “preko reda”  ima za posljedicu suzdržanost prema cijepljenju. Nitko ne želi biti stavljen na stup srama zato što se požurio cijepiti. Djeluje zastrašujuće hajka na epidemiologinju koja je svoju 85 godina staru majku cijepila tobože preko reda. Zar nisu to mogli prepoznati kao primjer kako se treba cijepiti i kako je to dobro. Pogotovo kad kolaju priče na društvenim mrežama o teoriji zavjere kad je riječ o cijepljenju. 

Jutros u  slunjskom parku

Večeras u 17 sati okupit ćemo se u slunjskoj crkvi na misno slavlje. Korizma je vrijeme produbljivanja našeg vjerničkog života. Najljepši trenuci našeg zemaljskog putovanja oni su koje smo proveli u zahvaljivanju za silna djela koja su nam učinjena i kojima smo okruženi. A slavlje može biti samo u zajedništvu s drugima.