Pokopan Milan Bandić – Virus se ne povlači

3 ožu

Danas je na zagrebačkom groblju Mirogoj pokopan zagrebački gradonaćelnik Milan Bandić. Bio je gradonačelnik metropole 20 godina i ostavio neizbrisiv trag. Kao političar bio je neposredan, komunicirao je sa svima, radio 24 sata. Svojim osebujnim karakterom znao je svakoga razoružati. Bio je vjernik, hodočasnik…Danas je u Zagrebu dan žalosti. Pokopan je pod epidemiološkim mjerama. Nisu mogli prisustvovati oni koju su to željeli. Pogrebne obrede vodio je agrebački pomoćni biskup Mijo Gorski .

Pogreb Milana Bandića

Virus ne miruje – U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji su 42 nova slučaja zaraze virusom od 185 testiranih: u gradu Karlovcu 28, Duga Resa 4, Ozalj 5, Barilović 2, Žakanje 3,. Ovome treba još pridodati 4 osobe iz Slunja koje su pozitivne brzim testom na detekciju antigena.

Na razini Hrvatske u zadnja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.322. Među njima je 758 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 311 osoba, a testirano je njih 7.292 – doznajemo iz nacionalnog stožera. .

Imajući ove podatke pred očima ne možemo se opustiti i smatrati da je opasnost prošla. Osobna odgovornost ostaje i dalje ne samo preporuka nego zakon. Mjere zaštite postale  su znak odgovornosti.

 Danas je u Slunju lijepi sunčani dan.Tiho je, bez vjetra pa je boravak na otvorenom ugodan.

Kratke vijesti:

Doznajemo večeras da je osam osoba u Švedskoj napadnuto nožem i ranjeno u mjestu Vettlanda. Policija je ovaj čin okarakterizirala kao teroristički.

Od 1. ožujka do 30. studenog prošle godine umrlo je izravno ili neizravno od koronavirusa. 206 talijanskih svećenika. Veći dio je u sjevernoj Italiji /80%). Podatke iznosi knjiga “Covid-19: svećenici na prvoj crti”  koja se uskoro pojavljuje.