Županica Martina Furdek-Hajdin u Slunju- Sajam četvrtkom – Kod Saborskog mrtva i ranjena osoba

4 ožu

Danas je u Slunju sajmeni četvrtak. Sunčani dan iskoristili su trgovci da ponude svoju robu. Od ranih sati štandovi s robom – od voća i povrća do odjevnih predmeta – može se pogledati i kupiti po pristupačnim cijenama.  Nije samo ovdje riječ o kupovini-prodaji nego i druženju na otvorenom. Korona virus  stvorio je ne samo društvenu distancu među nama nego nas je i udaljio na druge načine. Osjećamo silnu potrebu biti zajedno a odgovornost nas zaustavlja na distanci. Ipak, četvrtak u Slunju dan je kad se družimo s maskom i bez maske.

Županica Martina Furdek-Hajdin u Slunju – Danas je gost u Slunju bila županica Martina Furdek-Hajdin. U društvu domaćina gradonačelika Jure Katića obišla je neke štandove, razgovarala s ljudima.  Posebno se zadržala u Dnevnom boravku Crvenog križa Slunj gdje joj je domaćica bila ravnateljica Mirjana Puškarić. A ovaj dnevni boravak namijenjen trećoj generaciji postao je prava institucija. Program je dinamičan i maštovit i u ovaj prostor rado navrate oni koji se zažele društva uz kreativni rad. U vrijeme pandemije program je prilagođen  mjerama opreza.

Županica s gradonačelnikom u danas u sajmu

 

 

Prostorije dnevnog boravka….

Kod Saborskog jedna mrtva osoba i jedna ranjena – “Danas, 4. ožujka nešto iza 14 sati, Policijska uprava karlovačka zaprimila je dojavu građanina da je u šumskom predjelu kod mjesta Blata na području općine Saborsko pronašao jednu mrtvu i jednu ozlijeđenu osobu. Na mjesto dojave odmah su upućeni policijski službenici i Hitna medicinska pomoć. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici potvrdili su istinitost dojave. Prema prvim, nepotvrđenim informacijama, radi se o dvojici stranih državljana. Ozlijeđenoj muškoj osobi pruža se liječnička pomoć. ” – javlja PU karlovačka. Po svoj prilici radi se o migrantima. Preživjela osoba znat će više pojedinosti o ovoj tragediji koja je uznemirila stanovnike šire okolice.