Želim li ozdraviti? – Preminuli Marko Cindrić, Mihovil Prebeg, Roze Krunić i njen sin Mirko

23 ožu

Deset je žrtava pucnjave u supermarketu u Boulderu u Coloradu u Americi. Muškarac je ušao u King Soopers i otvorio vatru puškom. Među žrtvama je i policajac Eric Talley (51), prvi koji je intervenirao na mjestu događaja. Motiv ubojice, koji je sada u pritvoru, još nije jasan – tako kaže kratka vijest koju prenose agencije.

Lijepi sunčani, pomalo prohladan dan, dar je Božji. Ugodno se ustati i udahnuti svježi zrak, radovati se proljeću koje samo što nije pokazalo svu svoju raskoš boja i mirisa. Ipak je čovjek najveća vrijednost. Zašto se ne bismo radovali jedni drugima? Zašto netko eksplodira i postane ubojica svoje braće? U početku riječima a onda i kao ovaj s puškom u ruci. Očito da se u njemu duže vrijeme skuplja negativna energija koja ga je zarobila. Isus je pitao bolesne: „Želiš li ozdraviti?“ Naime, može se dogoditi da čovjek bude zatvoren u svoje fobije, u svoje bolesno stanje i ne želi iz njega izići. Neka osoba može pobjeći u bolest kako bi se oslobodila velike tjeskobe i odgovornost koja se od nje traži ili očekuje. Neki su to lijepo izrekli: pronađe bolest i njeguje je kao biljku da bi se iza nje sakrio od odgovornosti. Ali može netko pobjeći i u neurotski aktivizam: za svoje neuspjehe okriviti druge i pucati po njima. Isus nam kaže da nas istina oslobađa ali ponajprije trebamo prihvatiti svoje ponekad jadno stanje. Biti realan ili kako mi to kršćani kažemo biti ponizan. Takav može onda biti sposoban za rast u svakom pogledu. Dakle, ponajprije je u pitanju čovjekova volja koju treba ozdraviti a onda će rast biti moguć. Možemo sami sebi pomoći ili bez naše suradnje ne može nam nitko pomoći.

Jutros je prohladno, burovito u slunjskom kraju. Bijeli oblaci poput labudova putuju prema jugu. Zrak je čist. Priželjkujemo tople proljetne dane koji samo što nisu stigli…

Jutros je Jure dovezao pakete koje gospićki biskupijski karitas šalje obiteljima slabijeg imovinskog stanja jedanput mjesečno ili povremeno

                     

Preminuo je u 93. godini života MIRKO CINDRIĆ iz Komesarca 157. Pogreb u u utorak 23. ožujka u 14 sati na groblju u Sadikovcu nakon ispraćaja iz kapele u Cetingradu. Za njim žale sinovi Marko i Franjo, kćeri Bara, Anka,snahe, zetovi, unuci i praunuci, brat Mirko, sestra Zora te rodbina. Suosjećamo s rodbinom.

Preminuo je u 86. godini života MIHOVIL PREBEG iz Rak. Selišta 167. Pogreb 23.03.2021. u 14 sati na groblju u Rakovici. Za njim žale sinovi Patar i Mile, kćeri Ana, Ivanka, Đurđa, Marija, snahe i zetovi, unuci, praunuci, sestra Marica. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Preminula je u 93. godini života ROZE KRUNIĆ iz G. Furjana 190c, Pogreb u Lađevcu u srijedu 24.03.2021. u 13 sati. Zajedno s njom bit će pokopan sin Mirko. Za njima žali kći Snježana, sinovi Janko, Dragan, unučad, sestra Mande. Suosjećamo s članovima obitelji i molimo Božju dobrotu da je nagradi životom vječnim.

Preminuo je u 64. godini života MIRKO KRUNIĆ iz G. Furjana 190c. Pogreb 24.03.2021. u 14 sati na groblju u Lađevcu. Za njim žale braća Janko, Dragan, sestra Snježana, nećaci i rodbina. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!