Slunj: nastavak tečaja za brak

13 svi

Nakon mise u 18 sati u župnoj crkvi u Slunju, koju svaku večer uz župnika slavi i vojni kapelan vlč. Milenko Majić, počeli su se okupljati zaručnici na svibanjski tečaj za brak. Ugodan razgovor prije početka predavanja. Nakon molitve župnik je predstavio gospođu Nives Tomić, voditeljicu savjetovališta za brak i majku četvero djece koja je budućim roditeljima govorila iz iskustva a ne samo kao stručnjak. Mladi su pomno slušali i povremeno sudjelovali u  izlaganju. A brak i obitelj danas su više nego ikad izloženi negativnim silnicama. Gospođa je Tomić mlade uvela u zrelo promišljanje o braku, pogotovo u kriznim trenucima, izazovima.

Idući susret opet u petak 20. svibnja u isto vrijema i na istom mjestu. Predavač će biti mons. Tomislav Rogić a govorit će o sakramentalnosti braka na temelju Biblije

1305162d

Okupljanje pred dvoranom

1305162b

Pomno slušanje izlaganja

1305162c

Nakon predavanja neki imaju nešto reći

Molitva bračnih drugova:

Gospodine, Bože naš, ti si nas u ljubavi povezao. Pozvao si nas da se otvaramo Tvome Sinu, našem bratu, Isusu Kristu, riječi života i da njegova riječ i njegov život  u nama postanu izvor novoga života. Molimo te, ne daj da izdamo  darove što si nam ih dao; daj da se u ljubavi pomažemo i onda kad nas nadvlada umor i tjeskoba i kad nastanu napetosti i sukobi. Daj da imamo jedno za drugo razumijevanja i da još bliži budemo  u trenucima kad  moramo pružiti ruku pomoćnicu, kad trebamo davati snage i potpore. Ne dopusti, Gospodine, da se nepovjerenje među nas uvuče. A daj nam snage da možemo podnijeti i časove muka i tjeskoba, časove kad mislimo da smo daleko jedno drugomu te učini da ti trenuci postanu novi izvor ljubavi. Da, Gospodine, Bože naš i Stvoritelju koji ljubiš svakog čovjeka, molimo te, da budemo tebi slični, da nikad jedno drugo ne odbacujemo i ne otpisujemo, već daj da se kao krhka stvorenja Tvojom riječju jačamo i snagom duha osnažujemo te postajemo svjedoci Tebe u ovom svijetu koji danas treba spasiteljske ruke braće ljudi!