Utorak u Velikom tjednu – Preminuo Vinko Mujić

30 ožu

U Velikom tjednu svaki je dan “velik” pa tako i današnji utorak. Ovi su dani veliki jer nas dijele ili neposredno  približavaju blagdanu pobjede ljubavi i života nad smrću. Svaki dan je zapravo “velik”: on je dar koji traži naš odgovor. Možemo dar ignorirati, biti nezahvalni, čak i prezreti dar i darivatelja. U tome je veličina i tragedija čovjeka. Juda je prezreo ljubav: odlučio se za časovitu korist. Otišao je u mrak. Nije uživao dugo u svojoj dobiti! Ovi su dani milosni dar kad se oslobađamo svoje oholosti, zaslijepljenosti materijalnim stvarima i odgovaramo na Božju ljubav koja je progovorila na iznenađujući način: žrtvom na križu do kraja. Možda nas i Petrova slabost nadvlada ali Božje milosrđe je veće od naše slabosti.

Proljeće u našim vrtovima

Jutros smo slavili misu u 8 sati u slunjskoj crkvi. A Slunj je okupan suncem, relativno je toplo. Na terasama kafića ljudi popiju kavicu i odlaze u svoj dom. Nelagoda zbog koronavirusa prati nas posvuda. Maske su uvijek pri ruci ako ne na nosu. Jedan će dječak reći: što je to prema Isusu koji je toliko trpio!  A trpio je u sramoti, napuštenosti i silnoj patnji.

U ovom Velikom tjednu:
u srijedu 31. ožujka misa u 8  sati a u 10.30 sati u katedrali u Gospići misa posvete ulja

u četvrtak 1. travnja Veliki Četvrtak: misa večere Gospodnje u 18 sati u slunjskoj crkvi

u petak 2. travnja Veliki Petak: obredi čitanje Muke i klanjanje križu u 17 sati u Slunju, u Blagaju u 15 sati

u subotu 3. travnja Vazmeno bdijenje u 22 sata (blagoslov ognja i paljenje uskrsne svijeće, čitanja, misa (u Blagaju u 20 sati)

u nedjelju 4. travnja Uskrs: mise u Slunju u 8 i 11 sati, u Blagaju u 14 sati

                   

Preminuo je u 79. godini života VINKO MUJIĆ iz Slunja, Kralja Zvonimira 31. Pogreb u četvrtak 01.04.2021. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njim žale supruga Marija, kćerke Katarina, Marija-Jasmina i Paulina, unučad i rodbina. Počivao u miru Božjem!

Vinko Mujić (1942-2021)