Veliki Petak: zamukla su naša zvona

2 tra

Danas crkva ne slavi euharistiju. Crkva danas razmišlja o Kristovoj smrti na križu. Naša draga zvona su zašutjela, glavni oltar je pust…Svećenik se na početku obreda  prostire pred oltar. Slijedi čitanje izvješća o Isusovoj muci. Nakon čitanja slijedi klanjanje križu. Ove godine nema ljubljenja križa nego samo poklon. Služba Muke Gospodnje završava sv. Pričesti. U Slunju se okupljamo danas u 17 sati (u Blagaju u 15 sati).

Svojom smrću na križu Isus je sve ljude spasio od smrti ili svojom smrti on je uništio našu smrt. Smrt nije najveće zlo čovjeku. Ona postaje – kako kaže sv. Franjo “sestrica”. Sa sv. Franjom i mi možemo odahnuti: razapeti razbojnik koji je zamolio Isusa “sjeti me se u svom kraljevstvu” čuo je utješne riječi: Danas ćeš biti sa mnom u raju”.

Danas na Veliki Petak u slunjskoj crkvi počinju obredi u 17 sati (u Blagaju u 15 sati)

Sutra na Veliku Subotu vazmeno bdijenje počinje u Blagaju u 19.30 sati a u Slunju u 21 sat! Zbog epidemiološlih preporuka pomakli smo obrede malo ranije!

U slunjskom parku

                     

Preminula je u 57. godini života ANKA JUKIĆ iz Komesarca 160. Pogreb u petak 02.04.2021. u 13 sati nakon ispraćaja iz kapelice u Cetingradau na groblju u Sadikovcu. Za njom žale braćaMile, Joso, Nikola s obiteljima, sestra Milka s obitelji. Počivala u miru Božjem!