Porast zaraženih poziva nas na cijepljenje – Preminuo vlč. Franjo Vitezić

9 tra

Cijepiti se ili ne cijepiti donosi odluku svatko za sebe. Ipak, trebamo poslušati savjete uglednih epidemiologa koji apsolutno zastupaju cijepljenje kao najjače sredstvo protiv širenja i zaustavljanja koronavirusa. A vidimo da se virus ne povlači: naprotiv, svaki je dan više zaraženih. Papa se Franjo cijepio i mnogi uglednici u društvu.. Donosimo svjedočanstvo jedne časne sestre koja u 101. godini života primila drugu dozu cjepiva. Radi se o s. Ana Mariji koja je stupila u samostan u 70. godini života! U samostanu je tako 31 godinu i doživjela je 101. rođendan. “Svaki dan molim i zahvaljujem Bogu” – kaže ova časna sestra iz samostana u talijanskom gradu Seregno.

Podsjetimo na službene podatke: u protekla 24 sata zabilježeno je 3.217 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.767. Među njima je 1.756 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 171 pacijent. U protekla 24 sata oporavilo se 1.775 osoba, a testirano je njih 11.216.

Slunj i slunjski kraj jutros je suncem okupan. Nakon snijega i mraza ostalo je cvjetova na granama voćaka ali je pitanje hoće li biti plodova

Pojačan promet – Danas je pojačan promet prema jugu kroz Slunj. U desetak minuta u centru Slunja vidjeli smo kolone koje idu prema

Biskup prebolio koronu – Doznajemo da je subotički biskup mons. Slavko Večerin zbog infekcije koronavirusom krajem ožujka bio je primljen u Opću bolnicu Subotica gdje je  proveo dva tjedna. Nakon što se njegovo stanje popravilo 8. travnja otpušten na daljnje kućno liječenje.

.Preminuo vlč. Franjo Vitezić – Preminuo je u 84. godini života i 57.godini svećeništva vlč. Franjo Vitezić, umirovljeni svećenik Krčke biskupije. Vlč. Franjo Vitezić rodom je iz Vrbnika na otoku Krku. Rođen je 3. studenoga 1937. godine. Sveti red prezbiterata primio je 28. lipnja 1964. godine u Rijeci. Bio je župnik u župama Krčke biskupije ali i duhovni pomoćnik u Ogulinu od 1971. do1975. te župnik u Lovranu. Počivao u miru Božjem!

Preminuo svećenik Krčke biskupije Franjo Vitezić - IKAVlč Franjo Vitezić