Krštena mala Melani – Javili se Slunjani iz Bleiburga

14 svi

Večeras, u subotu 14. svibnja, pod misom u 18 sati u župnoj crkvi u Slunju krštena je malena Melani. Melani je drugo dijete Igora i Helene Obrovac. Krsni kumovi bili su Melani i Nikola Mihalec iz Podturena a krstio ju je župnik Mile Pecić. Malenu Melani dopratila je brojna rodbina a ovom se krštenju raduje čitava crkva.

1405162b

1405162c

Snimke napravio vlč. Milenko Majić

1405163a

Javili su nam se naši Slunjani iz Bleiburga. Kad kažemo Slunjani onda mislimo na sve naše drage ljude i slunjskog kraja, od Plitvica do Cetingrada, od Primišlja do Blagaja. Fotografiju je poslao Franjo Belković. A krenuli su prema Bleiburgu jutros u 5 sati. Organizatori putovanja su branitelji. A nitko ne zna kao oni organizirati ovakvo putovanje! Sve predvide: ne samo jelo i piće nego i mnoštvo drugih sitnica koje nekad budu velike stvari.

140516d

Pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji za liturgijski dio Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, središnja komemoracija u povodu 71. obljetnice Bleiburške tragedije održana je u subotu 14. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji. Komemoracija je počela molitvom odrješenja na groblju Unterloibach s koga je krenula procesija prema bogoslužnom prostoru na Bleiburškom polju. Misno slavlje u koncelebraciji sedamdesetak svećenika predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica. Prije samog početka mise, riječ pozdrava uputio je ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić.